Studenten maatschappelijk werk en recht van Hogeschool Utrecht (HU) werken samen met de gemeente Utrecht. Ze ordenen de administratie van inwoners met een minimum inkomen, voor het project ‘Utrechtse Opruimdagen'.

Van 15 tot en met 18 november bieden de studenten hulp en vragen eventuele voorzieningen aan, zoals kwijtscheldingen gemeentelijke heffingen, zorgtoeslag, U-pas en langdurigheidstoeslag.

De ‘Utrechtse Opruimdagen' vinden voor de eerste keer plaats en zijn initiatief van Eelco Koot, docent Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HU, en de studenten. Het project is onderdeel van de minor 'Geld & Schulden'.

Rinda den Besten, wethouder gemeente Utrecht: ''Ik vind het goed dat de studenten de samenwerking met ons hebben opgezocht. Zij krijgen de ruimte om praktijkervaring op te doen en wij slaan weer een slag in het voorkomen van geldproblemen bij inwoners."

De HU wil dat studenten in een praktijkgerichte omgeving hun onderwijs vorm kunnen geven. Een nauwe verbinding met de praktijk is van belang.