Logo_logo_met_payoff_en_w

Vaste banen zijn er nauwelijks nog. En zeker in de mediawereld zijn flexibele contracten al lange tijd gewoon. Om studenten snel praktische ervaring op te laten doen met deze manier van werken, is  freelanceloket.nl opgericht, een online marktplaats voor mediaproducties. Dit meldt Hogeschool Windesheim.

De opleiding Journalistiek van Windesheim bereidt studenten tijdens hun opleiding al voor op een zelfstandig bestaan. Maar echte ervaring wordt natuurlijk alleen in de praktijk opgedaan. En daar gaat freelanceloket.nl bij helpen. Bedrijven kunnen op de site een klus plaatsen en studenten reageren als ze de opdracht willen aannemen. 
 
“Niet alleen met de opdracht zelf, maar ook met het maken van afspraken, het samenwerken met bedrijven en met de financiële afhandeling wordt ervaring opgedaan. Daarom brengt de website alleen vraag en aanbod samen”, zegt Floor Sudowe, voorzitter van Freelanceloket. “De studenten krijgen workshops en begeleiding van Freelanceloket, maar ze moeten zo veel mogelijk zelf doen.” 
 
Ook de website en de communicatie van Freelanceloket wordt door studenten uitgevoerd. Bedrijven kunnen de studenten dan ook binnenkort in het regionale zakenleven verwachten. Want ze gaan bedrijven vragen hun klussen op Freelanceloket te plaatsen. En dat kan voor de meest uiteenlopende klussen, zoals fotograferen, het maken van video’s, schrijven van artikelen, interviews houden, de rol van dagvoorzitter vervullen of het bijhouden van social media-pagina’s. 
 
De feestelijke aftrap van Freelanceloket vindt plaats op 24 november om 14:30 uur in gebouw X.1 van Windesheim. Iedereen is welkom.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids