Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Klanten van Noordhoff Health CampusCare kunnen vanaf nu gebruikmaken van het kwalitatief hoogwaardige lesmateriaal van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Dit is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst die Marchien van Doorn, algemeen directeur van Noordhoff Uitgevers, en Ruud Coolen van Brakel, directeur van het IVM, op 21 januari 2016 ondertekenden. Dat meldt Noordhoff Health.

“Het IVM is hét kenniscentrum op het gebied van veilig en verantwoord medicijngebruik”, zegt André Matera, directeur van Noordhoff Health. “Als Noordhoff Health zijn we continu op zoek naar de beste partners om onze klanten nog betere kwaliteit te bieden. Door samen te werken met het IVM kunnen we ons e-learningaanbod op het gebied van medicijngebruik binnen de zorgopleiding en bij- en nascholing in de Care nu verder verbeteren.”

Het IVM krijgt door de samenwerking met Noordhoff Health toegang tot de opleidingen van verpleegkundigen en verzorgenden van een groot aantal zorgorganisaties in de Care. Ruud Coolen van Brakel: “Noordhoff Health is in Nederland de grootste leverancier van e-learning en leertechnologie. Via Noordhoff Health kunnen nu meer Care-organisaties gebruikmaken van onze kennis, advies en e-learning. We versterken elkaar.”

Veel zorgorganisaties in de Care maken al gebruik van de e-learning en het advies van het IVM om de farmaceutische zorg te verbeteren. Noordhoff Health ontwikkelde tot nu toe eigen e-learning CampusCare over medicijngebruik. Nu heeft Noordhoff Health besloten een stap verder te gaan en de ontwikkeling van deze leermiddelen over te laten aan het IVM.

Noordhoff Health voegt de kwalitatief hoogwaardige content van het IVM toe aan de eigen bibliotheek en biedt dit aan in de eigen vertrouwde digitale omgeving: in PulseWeb of via een LTI-koppeling als een zorgorganisatie een ander leermanagementsysteem (LMS) gebruikt. André Matera: “Klanten die bij ons e-learningmodules Care betrekken over medicijngebruik, vragen we een contract te sluiten bij het IVM. Ze zijn dan verzekerd van de best denkbare content op het gebied van medicijngebruik, zonder dat ze deze bij twee partijen hoeven te betrekken. Bovendien kunnen ze rekenen op volledige inhoudelijke, didactische en technische ondersteuning rond deze e-learning.”

© Nationale Onderwijsgids