Normal_157_co-creationlab

In de Villa Flora in Lumburg is een Co-Creation Lab geopend. Het lab wordt in gebruik genomen door studenten van de opleiding FreshFood & Innovation van HAS Hogeschool in Venlo. Zij werken samen met bedrijven aan nieuwe voedselconcepten en experimenteren met verschillende smaakcombinaties en bereidingswijzen. Dat meldt provincie Limburg.

Ook de Universiteit Maastricht maakt gebruik van het lab om onderzoek te doen naar de relatie voeding en gezondheid. Daarnaast wordt de stichting Kids University for Cooking vaste gebruiker van het Co-Creation Lab. Deze stichting stimuleert kinderen bij het bereiden en ontdekken van gezonde voeding. Zij gaan hier ook met kinderen in gesprek om meer inzicht te krijgen in hun beleving en mening over voeding.

Het Co-Creation Lab is een kraamkamer van nieuwe producten op het gebied van gezonde voeding. Het lab omvat een kook- en smaakcentrum, collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten evenals een inspiratieruimte. Het kenmerkende van het lab is dat het een open en innovatief karakter heeft.

Het lab is onderdeel van de in ontwikkeling zijnde Brightlands Campus Greenport Venlo op het voormalige Floriadeterrein. Eerder vestigde zich hier reeds het onderzoeks- en onderwijscentrum BrightBox, een initiatief van Philips Lighting, het bedrijf Botany en HAS Hogeschool, op de campus in wording. Hier worden groenten experimenteel geteeld door middel van kunstlicht. Daarnaast gaat Brightlabs zich per 1 januari 2016 vestigen op de campus. Dit bedrijf verricht laboratoriumdiensten voor klanten in de voedingssector en gaat in de Villa Flora een specialistisch laboratorium inrichten voor residuen en inhoudsstoffen, gericht op de agro food&feed.

© Nationale Onderwijsgids