Logo_hanzehogeschool_logo

Esther Tanumihardja, studente aan de Hanze Hogeschool Instituut voor Engineering in Assen heeft de Hanze Innovatieprijs 2015 gewonnen met haar scriptie over het belang van een sensitieve en betrouwbare diagnosestelling van kanker. Dat meldt gemeente Assen.

Deze diagnostisering met een biosensor kan sneller en minder arbeidsintensief en is een complex probleem door een combinatie van kennis en methoden uit de verschillende vakgebieden biologie, chemie en elektronica. Esther ontwikkelde een prototype van een biosensor dat in bloed en andere lichaamsstoffen sommige typen van kanker kan opsporen. Als in de toekomst een doorbraak wordt bereikt met deze technologie, dan is die van enorme omvang.

De Hanze Innovatieprijs wordt om het jaar toegekend aan een scriptie van een hogeschoolstudent waarvoor praktijkgericht onderzoek is gedaan, waarbij een complex probleem op effectieve wijze is aangepakt en dat geleid heeft tot een innovatieve oplossing voor het werkveld. De jury vond de scriptie van Esther bewonderenswaardig omdat het meerdere disciplines omvat. 

© Nationale Onderwijsgids