Normal_inholland_hogeschool_1

'Eerste hulp voor ondernemers' is het project Zuid Onderneemt in het kort. Vier studenten van drie verschillende Inhollandstudies helpen winkeliers in de omgeving met vragen op het gebied van veiligheid, hun juridische positie en bedrijfsvoering. Zuid Onderneemt is een van de negen projecten die strijden om de Wij Inholland Award 2015. Dat meldt Hogeschool Inholland.

Twee studenten Integrale Veiligheid, een student Rechten en een student Bedrijfseconomie houden samen met een projectleider kantoor aan de Beijerlandselaan. Dit project van Hogeschool Inholland en de gemeente Rotterdam vormt de praktijkstage van de derde- en vierdejaars studenten. Uitgangspunt van de studenten van Zuid Onderneemt is om winkeliers te informeren, zodat ze zelf tot actie kunnen overgaan.

De opdracht van Conda Clarinda, die student Hbo-Rechten aan Inholland Rotterdam, is om knelpunten en verbeterpunten in de huurcontracten van ondernemers te vinden. Conda zorgt dat de ze weten waar ze voor betalen en of het contract wel gunstig voor ze is. Daarbij probeert ze ingewikkelde juridische informatie begrijpelijk te maken voor haar klanten.

Er zijn ook twee studenten Integrale Veiligheid actief bij Zuid Onderneemt. Een ervan is Tristan Withagen. Hij is bezig met een plan dat zorgt dat ondernemers meer gaan investeren in veiligheid. “We onderzoeken hoe we winkeliers daarvan kunnen overtuigen.”

De twee studenten werken ook aan een veiligheidsfolder waar praktische tips in staan voor winkeliers over bijvoorbeeld wat ze kunnen doen om hun zaak te beveiligen. Tristans werkzaamheden gaan verder. “We lopen mee met gemeenteambtenaren, zijn aanwezig bij veiligheidsoverleggen en denken mee over keurmerk Veilig Ondernemen voor de winkelstraat.”

Zuid Onderneemt is een van de negen projecten die strijden om de Wij Inholland Award 2015. Wij Inholland is een podium waar studenten de kans krijgen zich met hun project te onderscheiden van de standaard. Tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland in september 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt. Stemmen op de projecten kan nog tot 22 juni via de website

© Nationale Onderwijsgids