Normal_studenten_feest_introductie__still_

Vanaf vandaag kunnen aankomend eerstejaarsstudenten in Utrecht zich aanmelden voor de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) 2015. Naar verwachting zullen ruim 3800 nieuwe Utrechtse studenten van 10 tot en met 13 augustus 2015 kennismaken met elkaar en met de stad Utrecht. Het thema dit jaar is 'Er op UIT'. Dat meldt de Universiteit Utrecht.

Om deel te kunnen nemen aan de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) 2015, moeten de nieuwe eerstejaarsstudenten vanaf september 2015 ingeschreven staan bij één van de deelnemende onderwijsinstellingen. Voor 65 euro krijgen de ‘UITlopers’ een vierdaags programma waarmee ze kennismaken met alles wat Utrecht te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, studentenorganisaties en uitgaan.

Nieuwe samenwerkingspartner dit jaar is TivoliVredenburg. Hierdoor is het avondprogramma uitgebreider en kan het aantal deelnemers aan de UIT voor het eerst in zeven jaar groeien. Ook is er dit jaar opnieuw een samenwerking met LiveBuild. Deze organisatie zet zich in om water-, sanitair- en onderwijsprojecten in Kameroen te realiseren. Tijdens UIT 2015 wordt door de verkoop van petten en brillen geld ingezameld voor dit goede doel. Ook kunnen de 3800 deelnemers bij hun inschrijving aangeven dat zij één euro willen doneren aan LiveBuild.

De UIT 2015 vindt plaats van 10 tot en met 13 augustus en wordt georganiseerd in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Hiernaast nemen ook Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Marnix Academie, Universiteit voor Humanistiek en Thim van der Laan Hogeschool Fysiotherapie deel aan de UIT. Aanmelden kan hier.

© Nationale Onderwijsgids