Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen vindt het belangrijk dat culturele initiatieven in stad en provincie Groningen doorgang vinden. Daarom stimuleert de hogeschool het culturele klimaat met een aantal donaties.

Peter de Grote Festival
De hogeschool sponsort achtereenvolgens drie kalenderjaren € 25.000, - aan het Peter de Grote Festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland. In de 10 dagen durende concertserie worden ca. 50 concerten georganiseerd. Aan deze concertserie is de Summer Academy gekoppeld, waarbij circa 60 jonge, getalenteerde musici van over de hele wereld naar Groningen komen voor masterclasses, kamermuzieklessen en optredens op lunchconcerten. Het Peter de Grote Festival is nauw verbonden met het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.
 
Swingin’ Groningen 
Het gratis muziek- en evenementenfestival voor jazz, soul en grooves ontvangt € 10.000, -. Swingin’ Groningen kent een lange geschiedenis. Het is ooit ontstaan eind jaren 80 en heeft voortbestaan tot 2005. In 2011 is het festival weer nieuw leven ingeblazen. Bijzonder zijn de talentinitiatieven die Swingin’Groningen samen met haar partners ontwikkelde, zoals de Northen European Jazz contest, Stadskabaal, de regiotour en de diverse leer projecten.
 
Werkmanjaar
De Hanzehogeschool Groningen schenkt eenmalig € 50.000, - aan het Werkmanjaar. In 2015 wordt in Groningen zowel in de stad als in de provincie door middel van tal van evenementen aandacht besteed aan de schilder en drukker Hendrik Nicolaas Werkman. Het is dan 70 jaar geleden dat Werkman vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven werd gebracht.

© Nationale Onderwijsgids