Logo_kinderrechtenlogo

Op dinsdag 4 november vindt een conferentie over kinderparticipatie en kinderrechten in school, in de zorg en thuis plaats. De pabo van de Haagse Hogeschool organiseert de conferentie in samenwerking met het Centrum voor Lectoraten en Onderzoek van de Haagse Hogeschool en de Stichting KinderrechtenNU. Dit meldt KinderrechtenNU. 

De conferentie is bedoeld voor pabo-studenten en professionals werkzaam in het onderwijs, de zorg voor kinderen en de begeleiding van ouders en leerkrachten. De vraag ‘wat hebben kinderen nodig om op te groeien?’ staat centraal. De huidige stand van denken over het Verdrag inzake de Rechten van het Kind en de naleving ervan wordt door wetenschappers, beleidsmakers, leerkrachten en kinderen onder de loep genomen.
 
Lezingen worden onder meer verzorgd door Rene Diekstra, Martine Delfos en Agnes Wolbert. Daarnaast worden er tijdens het evenement workshops georganiseerd. Diverse disciplines belichten tijdens deze workshops wederom het thema 'kinderparticipatie en kinderrechten thuis, op school en in de buurt.
 
© Nationale Onderwijsgids