Normal_800px-haagsehogeschool

Voor de derde keer in korte tijd is sprake van gesjoemel met tentamens op de Haagse Hogeschool (HHS). Dit keer gaat het onder meer om tentamens van de opleiding Bedrijfskunde. De vragen zouden al voordat het tentamen werd afgenomen bekend zijn en voor honderden euro's worden doorverkocht. Dit meldt Volkskrant.

Journalisten van Omroep West kregen van anonieme bronnen tentamens toegespeeld. Volgens de bronnen zijn de tentamens op bestelling te koop voor enkele honderden euro's.  De Haagse Hogeschool laat de zaak nu onderzoeken door het bedrijfsrecherchebureau dat ook de zaak van de zeven studenten onderzoekt die vorige maand werden geschorst op verdenking van fraude.

De Haagse Hogeschool neemt de zaak hoog op. “De HHS hecht zeer veel waarde aan de kwaliteit van haar tentamens en zal dan ook niet schromen harde maatregelen te nemen als daar aanleiding toe is”, schrijft de hbo-instelling in een verklaring. Ook laat een woordvoerder weten dat bij alle tentamens die nog deze week afgenomen worden extra maatregelen worden genomen om fraude tegen te gaan. Wat deze maatregelen zijn, wil de woordvoerder niet zeggen. “Als we dat nu vertellen, dan kunnen de fraudeurs daar weer op inspelen”.

Eerder dit jaar kwam aan het licht dat studenten van de opleiding ICT al vier jaar lang toegang hebben weten te krijgen tot het computersysteem van de school. Zo konden zij niet alleen bij de tentamenopgaven maar ook bij de antwoorden. De school verscherpte daarop het toezicht maar ondanks dat dient zich nu opnieuw een fraudezaak aan.

© Nationale Onderwijsgids