Logo_download__1_

Vier studenten en een coach-student van de groene opleidingen van hogeschool Inholland Delft hebben de finale van de IFAMA Student Case Competition in Zuid Afrika gehaald. Het team eindigde de competitie als vierde. 20 teams namen deel aan de finale. Dit meldt Inholland. 

De studenten volgen de opleidingen Dier- en Veehouderij,  Food Commerce and Technology en Greenport Business and Retail bij de hogeschool. Zij waren geselecteerd om naar de Student Case Competition (SCC) te gaan. De Rabobank sponsorde de reis naar Zuid Afrika. Hier kregen zij een agrarisch probleem voorgeschoteld van een bedrijf uit Kenia. De opdracht: binnen twee uur de oplossing voor het probleem aandragen.
 
De studenten deden het zo goed dat ze als één van de twintig teams door mochten naar de finale. Ze eindigde de finale als vierde. Een aanzienlijke prestatie, aldus Gerry Kouwenhoven, projectleider voor Centre of Expertise Food voor Inholland. "De twintig teams bestonden vaak uit ervaren universitaire studenten en afgestudeerden van soms 30 of 40 jaar oud. Ons relatief jonge hbo-team kreeg dan ook een overweldigend applaus na hun presentatie."
 
Het internationaal forum voor food- en agribusiness IFAMA organiseert jaarlijks de SCC. Het doel van de competitie is om jonge professionals te betrekken bij de levensmiddelenindustrie en ze in aanraking te brengen met organisaties uit de agrosector. 
 
© Nationale Onderwijsgids