Normal_computer

Fontys Hogeschool Pedagogiek (Sittard, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg) en de Katholieke Hogeschool Limburg (Hasselt, België) organiseren samen een wedstrijd voor hun studenten om het meest effectieve online hulpverleningsinstrument op te zetten. De groep met het beste idee zal worden beloond met de SMILE-award en een pilot-implementatie van hun idee. 

Omdat internet niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven, krijgen ook hulpverleners hier veel mee te maken. Vrijwel alle hulporganisaties in Nederland zijn al actief met verschillende vormen van online hulp. Daarom is de SMILE-award ingevoerd; Studenten Maken Interventies en Leren over E-hulp. De online interventies die de studenten moeten ontwerpen mogen betrekking hebben op allerlei pedagogische vraagstukken, bijvoorbeeld pesten, leerproblemen, tienermoeders of leven met een beperking. 
 
Een jury, bestaande uit Saskia Timmer (Changing Healthcare), Jo van Hecke (auteur van Internet als methodiek in de jeugdzorg), Herwig Claes (klinisch psycholoog) en Kelly de Vries (projectleider online hulp Bureau Jeugdzorg) zal zich buigen over de uiteindelijke ontwerpen en de winnaar bepalen. 
 
De winnende studenten winnen met de SMILE-award een eervolle vermelding en een pilot-implementatie van hun idee bij één van de betrokken organisaties.  
 
© Nationale Onderwijsgids