sociaal leenstelsel schouten evangelische hogeschool

AMERSFOORT - Wordt het sociaal leenstelsel een studiejaar uitgesteld? De Evangelische Hogeschool is bang van wel. Als dat inderdaad het geval blijkt te zijn, zou dat onaangename gevolgen kunnen hebben voor het EH Basisjaar. Dat zou dan twee jaar achter elkaar onvoldoende studenten trekken. Het voortbestaan van de Evangelische Hogeschool zou daardoor in het geding kunnen komen. Daarover bericht de website van het Nederlands Dagblad.

Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zouden er inmiddels van uitgaan dat de studiefinanciering pas in 2015 wordt vervangen door het sociaal leenstelsel. Dat zou de Evangelische Hogeschool van een betrouwbare bron hebben vernomen. Zelf ontkent het ministerie het uitstel.

Tweede Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie is van mening dat studenten niet de speelbal van politieke belangen mogen worden. Er moet spoedig duidelijkheid komen.

Schouten wil graag een brief van de minister met daarin de bevestiging of er nu inderdaad gekeken wordt naar een jaar uitstel en alleen invoering in de masterfase. Daaraan wil Schouten een debat koppelen. De brief wordt dinsdag verwacht.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres