dondervoort voortgezet onderwijs dongemond

RAAMSDONKVEER - Scholieren van het Dongemond College in Raamsdonkveer nemen het morgen op tegen de Spanjaarden. De social en urban game 'Slag om Dondervoort' biedt hun de mogelijkheid om kennis te maken met een vestingstad ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Tot slot spelen de leerlingen het speciaal voor de vestingstad Geertruidenberg gemaakte stadsspel. Daarover bericht de website van de gemeente Geertruidenberg.

'Slag om Dondervoort' is in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden ontwikkeld door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De game draagt kennis over van de Tachtigjarige Oorlog en de bijzondere betekenis van Nederlandse vestingsteden daarin. Het spel stimuleert onderlinge samenwerking tussen leerlingen en laat hen nadenken over hun positie in de groep. Leerlingen ontwikkelen vaardigheden als strategisch denken en vakoverschrijdend werken.

Er zijn begeleidende lespakketten beschikbaar voor onder andere geschiedenis, CKV, wiskunde en lichamelijke opvoeding. De game heeft een landelijke dekking en kan door alle leerlingen uit de onderbouw van vwo, havo en vmbo worden gespeeld.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres