marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Een grote groep medewerkers en studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven heeft afgelopen zondag meegeholpen aan de 29ste editie van de Eindhovens marathon. Een aantal studenten liep daarbij ook mee.

Studenten van de Sporthogeschool hielpen bijvoorbeeld mee bij het uitdelen van drinken bij de verschillende drankposten langs de route. Studenten Communicatie onderzochten hoe de doorstroming van het publiek bij het evenement zo goed mogelijk kan verlopen en hoe de sfeer rond het evenement kan worden verbeterd.

Een van de deelnemers van de marathon kreeg zelfs psychologische begeleiding van studenten HRM en Toegepaste Psychologie. Hierbij werd onder andere onderzocht wat de impact is van zo een groot evenement op de thuissituatie van de deelnemer. 

Studenten van Management, Economie en Recht (MER) onderzochten de impact van het evenement op de de horeca in de directe omgeving. Vanuit Sportbusiness wordt de volledige economische impact van de marathon op de regio onderzocht. In totaal deden ruim 800 studenten van de hogeschool mee aan het evenement.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem