Normal_vlag_zuid-korea

LEEUWARDEN - NHL Hogeschool is expert op het gebied van serious gaming. Dat biedt mogelijkheden om een sterke partner te worden van bedrijven en universiteiten in Zuid-Korea die zich op dit gebied bewegen.

Om de mogelijkheden te verkennen, bezoekt een delegatie van de NHL-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) en het lectoraat Serious Gaming binnenkort Zuid-Korea. De handelsmissie staat gepland voor 28 augustus tot en met 5 september.

De handelsmissie naar Zuid-Korea bestaat uit twee onderdelen. De eerste dagen van het bezoek is sprake van een matchmakingmissie. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie brengt hierbij diverse Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in contact met de juiste partners om kansen op het gebied van serious gaming te verzilveren.

In de dagen daarna doet NHL Hogeschool mee aan een pilot van Nuffic Neso, een organisatie die internationale samenwerking tussen het Nederlandse hoger onderwijs en het buitenland wil bevorderen. Nuffic brengt de Friese hogeschool in contact met Koreaanse bedrijven en universiteiten die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Nederlandse hogescholen.

Via persbericht NHL Hogeschool

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres