Normal_techniek350086

Wegens groot succes kunnen docenten van het vmbo, mbo en hbo zich nu individueel inschrijven voor de workshop BètaMentality. De workshop wordt aangeboden op 23 juni en 5 november. De workshop wordt georganiseerd door TechniekTalent.nu. 

Tijdens de workshop krijgen deelnemers een (nog) beter beeld van techniek. Vragen die worden beantwoord zijn: Wat zijn de beroepsmogelijkheden? En welke opleidingen passen daarbij?

Dankzij het BètaMentality-model is bekend dat maar liefst 87 procent van de leerlingen te motiveren is voor de techniek. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek en het BètaMentality-model onderscheidt vier types: Concrete Bètatechnici, Carrière Bèta’s, Mensgerichte Generalisten en de Non-Bèta’s. Ieder type heeft zijn eigen drijfveren om voor de techniek te kiezen.

Op de workshop krijgen deelnemers inzicht in de verschillende manieren waarop u uw leerlingen of studenten succesvol kunt benaderen met informatie over een studie of loopbaan in de techniek. Zo kunnen er meer jongens en meiden enthousiast gemaakt worden voor techniek.

Docenten kunnen zich hier individueel inschrijven. De workshop vindt plaats op dinsdag 23 juni en donderdag 5 november van 13:00 tot 17:00 op het kantoor van TechniekTalent.nu in Woerden.

© Nationale Onderwijsgids