Logo_abp_logo

ABP heeft het jaarverslag 2014 gepubliceerd. Dat staat in het teken van verandering. Zo werd de pensioenregeling aangepast en heeft het pensioenfonds zich voorbereid op nieuwe spelregels voor pensioenfondsen. Ondanks het goede rendement daalde de dekkingsgraad. 

Herstel zet door
“Voor ABP is dit een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken naar wat ons de komende tijd te wachten staat”, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool. “Kijken we terug op 2014, dan zien we vooral dat onze financiële positie zich in het begin van 2014 verbeterde. Dat herstel was eind 2013 al ingezet. Daardoor konden wij gelukkig een aantal herstelmaatregelen opheffen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de verlaging van 2013 beëindigd. Verderop in het jaar verslechterde de financiële positie weer.”

Positief rendement, maar lagere dekkingsgraad
In 2014 behaalde ABP een positief rendement. Het vermogen groeide met € 44 miljard naar ca. € 300 miljard; een toename van 14,5%. Tegelijkertijd daalde - door de lage rente - de dekkingsgraad naar 101,1%.

‘Samen bouwen aan goed pensioen’
‘Samen bouwen aan goed pensioen’. Dat is de titel van de Visie 2020 die ABP vorig jaar heeft opgesteld. Corien Wortmann-Kool: “Daarin doen wij 4 beloftes aan onze deelnemers. Samen opbouwen en samen geluk en pech delen blijven de fundamenten van ons pensioen. Daarnaast willen wij meer keuzemogelijkheden bieden én een beter inzicht in de eigen pensioensituatie.”

Dialoog
“Ook in de komende jaren willen wij nog beter kunnen begrijpen wat onze deelnemers en werkgevers van ABP verwachten. Communicatie, dialoog en interactie met hen hebben daarom onze hoogste prioriteit.”

Lees het online jaarverslag 2014 van ABP.

(Dit is een advertorial)