Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

Een leraar van het Wellantcollege in Ottoland is op staande voet ontslagen omdat hij een leerling met geweld zou hebben aangepakt. Het incident deed zich voor tijdens een excursie voor leerlingen van de kookklas. Dit meldt NOS.

Een leerling van locatie De Bossekamp van de christelijke vmbo-school zou zich tijdens het uitstapje irritant hebben gedragen. Daarop verloor de docent zijn zelfbeheersing en greep de scholier bij de keel. Een woordvoerder van de school bevestigt het bericht maar geeft omwille van de privacy geen verdere details dan dat er sprake was van “buitenproportioneel geweld” door de leerkracht.

Op de terugreis van de excursie voor eerste- en tweedejaars leerlingen zou de jongen gewaarschuwd zijn dat hij niet meer door de bus mocht lopen. Toen hij dat toch deed, zou de docent klappen hebben uitgedeeld en hem bij zijn keel hebben gegrepen. De ouders van de leerlingen zijn door de school in een brief op de hoogte gebracht van het incident en het ontslag van de leraar. De leerling heeft voor zijn gedrag een lichte straf gekregen.

© Nationale Onderwijsgids