Normal_lars_norden

De Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus University, heeft Lars Norden benoemd tot bijzonder hoogleraar Banking and Finance. De nieuwe leerstoel moet onderzoek op topniveau stimuleren naar fundamentele vragen over de rol van banken. 

De leerstoel is gericht op informatieproblemen en kredietrisico's, waarbij bedrijfsfinanciering, financiële markten en financiële bemiddeling geïntegreerd worden. Het gaat hier over klassieke thema's als kredietbeschikbaarheid en -voorwaarden voor grote en kleine bedrijven en huishoudens. Specifiek wordt er onderzoek gedaan naar financierings- en betalingsgedrag van deze bedrijven en huishoudens. 
De uitkomsten van het onderzoek kunnen rechtstreeks van invloed zijn op de huidige financiële markt. 
 
Norden haalde in 2000 een master degrees in Business Administration aan de ESSEC Business School en de Universiteit van Mannheim. Aan diezelfde universiteit haalde hij in 2004 een doctorale graad summa cum laude in Business Administration en vijf jaar later nog een tweede graad habilitation, venia legendi. Van 2010 tot 2014 was hij universitair hoofddocent Finance.