Bedank je leraar tijdens de Nationale OnderwijsWeek

DEN HAAG - Ter gelegenheid van de Dag van de Leraar, die vrijdag de afsluiting van de Nationale OnderwijsWeek vormt, is gisteren het startschot gegeven voor de actie 'Bedank je leraar'. Op Bedankjeleraar.nl kan iedereen deze week leerkrachten van nu en vroeger een blijk van waardering geven.

Dagelijks zetten circa driehonderdduizend leraren zich in om het beste uit kinderen te halen. Op Bedankjeleraar.nl, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en De Onderwijscoöperatie, kunnen leerlingen en ouders deze leraren bedanken. De bedankjes kunnen worden gedeeld via Twitter, Facebook en Hyves.

Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt: "Leraren stellen ons in staat om het beste uit onszelf te halen. `Bedank je leraar' is niet alleen een heel leuke manier om die bijzondere docent van toen te bedanken, ouders kunnen zo ook de leraar van hun kinderen eens in het zonnetje zetten."

Staatssecretaris Halbe Zijlstra voegt daaraan toe: "Ons onderwijs behoort tot de wereldtop en dat is mede dankzij onze leraren. Hun inzet verdient waardering en deze website is daarvoor een prima initiatief."

 

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres