Normal_school_lunch

DEN HAAG - Ouders denken er alles aan te doen om hun kind gezond te laten opgroeien. Maar hun kinderen merken dat niet altijd. Dat is de uitkomst van een onderzoek van GfK in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Gfk, specialist in consumentenpanels, hield het onderzoek onder ruim duizend ouders van kinderen van 4 tot 16 jaar en onder hun kinderen (12-16 jaar). Daaruit blijkt dat ouders behoefte hebben aan een gezondere omgeving. Volgens één op de vijf ouders kunnen kinderen te makkelijk aan ongezonde voeding komen. En één op de zes ouders vindt het vervelend om hierover geen controle te hebben.

Veel ouders hebben behoefte aan externe ondersteuning. Hun drie grootste wensen: lessen op school over gezonde voeding en bewegen, meer speel- en sportmogelijkheden in de buurt en een dagelijks fruituurtje op school.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijk initiatief. Het richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. Nederland telt inmiddels zeventien JOGG-gemeenten.

Via persbericht Jongeren Op Gezond Gewicht

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres