Normal_taal_groene_boekje

Eén op de zes Rotterdammers heeft moeite met de Nederlandse taal. Op de Taalvrijwilligersmarkt op 8 september in Rotterdam zijn vrijwilligers welkom die graag andere mensen willen helpen met de Nederlandse taal. Een taalvrijwilliger kan helpen bij een taalcursus. Door extra oefeningen te maken met cursisten. Of bij te springen op een basisschool waar ouders Nederlandse les krijgen. Dat meldt gemeente Rotterdam.

Sommige vrijwilligers geven zelfstandig taalles. Ze begeleiden iemand individueel, of een groepje cursisten. Als taalvrijwilliger is beheersing van de Nederlandse taal erg belangrijk. De vrijwilligers krijgen een training van de Stichting Lezen & Schrijven. Duizend Rotterdammers deden deze training al.

Achttien Rotterdamse organisaties presenteren zich op dinsdag 8 september van 13.00 - 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat in Rotterdam. Vrijwilligers kunnen hier op zoek naar het vrijwilligerswerk dat zij graag willen doen. De eerste inschrijvers maken kans op een vrijkaart voor het Lezersfeest in de bibliotheek.

© Nationale Onderwijsgids