Normal_640px-gerard__t_hooft

De Universiteit van Maastricht (UM) organiseert maandag 9 en dinsdag 10 maart het New Physics Event. Het evenement biedt een serie Engelstalige masterclasses die in het teken staan van de kennis tot dusver in de fundamentele natuurkunde. Ter gelegenheid van de masterclass-serie zal Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft op maandag een lezing geven in de aula van het UM-bestuursgebouw.

Het tweedaagse evenement is in de eerste plaats bedoeld voor studenten. De masterclasses worden georganiseerd door het Maastricht Science Programma van de universiteit. De onderwerpen die ter sprake zullen komen behelzen fenomenen en onderzoeksresultaten die standaardmodel van de natuurkunde aan het wankelen brengen. Doel is om gezamenlijk te komen tot een verfijning van het theoretisch begrip in het vakgebied. Meer informatie over het programma en aanmelding is te vinden via www.maastrichtuniversity.nl.

De lezing van Nobelprijswinnaar 'T Hooft is openbaar toegankelijk voor geïnteresseerden. De Nederlandse natuurkundige won in 1999 de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Als hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht houdt 'T Hooft zich tegenwoordig bezig met onderzoek naar de kwantummechanica in combinatie met de algemene relativiteitstheorie. De professor onderzoekt theorieën die de vier fundamentele krachten in de natuurkunde samenvatten in één model.

De openbare lezing vindt plaats op maandag 9 maart vanaf 20.00 uur in de aula van het universiteitsgebouw aan de Minderbroedersberg 4-6 in Maastricht.

© Nationale Onderwijsgids