Oude afvalcontainers krijgen nieuw leven in Nederweert

Leden van Jong Nederland Budschop knutselden de afgelopen maand(en) met oude duobakken op een creatieve manier de naam Ni-jwieërt in elkaar. Het ‘streetart-project’ is een klein onderdeel van de communicatie rond het nieuwe afvalbeleid. Het resultaat is te zien op een perceel aan het Hulsen. Dat meldt de gemeente Nederweert.

Jong Nederland Budschop organiseert jaarlijks het Timmerdorp. Onder de jeugdige leden zitten dan ook nogal wat actieve knutselaars. Zo’n 120 jeugdleden werkten mee aan het tijdelijke kunstwerk. Met lijm, verf en andere versiersels gingen ze aan de slag. “Dat deden ze vol enthousiasme,” aldus Pascalle de Rooy van Jong Nederland. 

Mooie kruisbestuiving 

Wethouder Dieteren (o.a. Cultuur en leefbaarheid) vindt het project een mooie kruisbestuiving van kunst, cultuur en creatief bezig zijn. “De jongeren hebben er absoluut een prachtige creatie van weten te maken.” 

Aandacht aan afval 

Op meerdere manieren besteedt de gemeente aandacht aan afval. Zo worden er gastlessen over afval gegeven op scholen. Ook zijn er veel vrijwilligers actief die zwerfafval inzamelen. 

De afgelopen weken kregen inwoners een nieuwe afvalbak voor restafval. Deze bak wordt vanaf 1 september geledigd door de nieuwe afvalinzamelaar. De huidige duobak is vanaf 1 september alleen nog bestemd voor GFT afval (groent-, fruit- en tuinafval). Het creatieve kunstwerk is gemaakt van afgekeurde duobakken die niet meer in gebruik waren. 

Door: Nationale Onderwijsgids