Groep acht van Skoalle It Aventoer proeft aan kunst en cultuur

De kinderen van groep 8 van Skoalle It Aventoer in Langezwaag hebben in de voorbije weken samen met kunstenares Merel Visser nagedacht over hun persoonlijke verhalen, hoe zij over de toekomst denken en wat ze vinden van de wereld waarin zij leven. Dat meldt de gemeente Opsterland.

Het resultaat is gevangen in een fraaie muurschildering. Wethouder Anko Postma van Opsterland mocht het kunstwerk, samen met leerlingen en Merel Visser deze week onthullen. De gemeente vindt het belangrijk dat er op school aandacht is voor kunst en cultuur. "Het verrijkt het leven van jezelf, maar ook van de gemeenschap waarin je leeft", aldus Postma. "Iedereen die op het schoolplein komt, kan zien dat jullie er iets heel moois van hebben gemaakt."

Wereld een stukje mooier en socialer maken 

De wereld een stukje mooier en socialer maken is ook de gedachte van de kunstenares. En dat gebeurt in Langezwaag ook met het watertappunt dat later dit jaar in het dorp wordt onthuld. Het project is onderdeel van de 1 Miljoen Mini Missies, waar ook Plaatselijk Belang van Langezwaag onderdeel van wilde zijn. Het project heeft al meerdere nieuwe initiatieven en plannen voor het dorp opgeleverd.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Wietse Bosma