Jamai Loman en Tooske Ragas maken met sinterklaasboek debuut als auteur

Jamai Loman en Tooske Ragas hebben hun debuut als schrijver gemaakt met hun eigen sinterklaasboek. De zanger en presentatrice zijn de eerste twee schrijvers van de negentiende editie van de nationale sinterklaasboeken, die jaarlijks bij supermarkten als PLUS, Hoogvliet en Deen verschijnen. De derde schrijver wordt later bekendgemaakt.

"Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven en ik vind het erg leuk om te ontdekken of dat iets is wat bij mij past", laat Jamai in een verklaring weten. "Hoe leuk is het dat je dan kan beginnen met het schrijven van een kinderboek over een van de leukste feestdagen van het jaar, Sinterklaas!" De zanger en presentator schreef het boek Sint is zijn ring kwijt!, over Doura en Thomas die de ring van Sinterklaas in de sneeuw vinden.

Koen in mijn schoen 

Ragas schreef het boek Koen in mijn schoen, over Madelief die na de verhuizing van haar vriendje Koen niet meer in sprookjes en dergelijke wil geloven, behalve in de woorden van Sinterklaas. De presentatrice is blij dat ze zoiets met Sinterklaas kon doen. "Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een creatieve bijdrage mag leveren aan dit bijzondere en unieke kinderfeest."

Door: ANP