Op openbare basisschool de Wynwizer in Leeuwarden was gisteren de aftrap voor de Slimste Klas van Fryslân verkiezing. Alle Friese basisscholen mogen meedoen aan de wedstrijd, die een initiatief is van Fryslân Unlimited en onderwijsadviesorganisatie Cedin. De wedstrijd is bedoeld voor de groepen 7 en 8.

Het project moet kinderen leren hun talent te benutten in een samenwerkingsproject met de hele klas. 'Het gaat bij deze verkiezing niet alleen om de brains en de individuele prestaties van de leerlingen, maar juist van de hele klas samen", aldus Ad van der Ham bestuursvoorzitter van Fryslân Unlimited, tevens CDA-fractievoorzitter in de Provinciale Staten, in het Friesch Dagblad.

Leerlingen worden uitgedaagd om een ontwerp te bedenken voor bijvoorbeeld het nieuwe Thialfstadion, manieren om energie te besparen op school of een plan voor een topattractie voor kinderen. Friese scholen kunnen zich nog tot 9 juni aanmelden. Als de formule aanslaat, dan wil Cedin het project uitrollen naar de rest van Nederland.

Bron: Friesch Dagblad