Normal_rinda_den_besten_bron_gemeente_utrecht_

Een christelijk gezin uit Rotterdam is naar Ierland afgereisd omdat het gezin geen uitleg wil geven over het thuisonderwijs door de ouders. De directe aanleiding voor het vertrek was een melding door de gemeente aan de Raad voor de Kinderbescherming over het thuisonderwijs. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Voor Rotterdam is goed onderwijs voor alle kinderen heel belangrijk. De gemeente wil thuisonderwijs daarom zoveel mogelijk terugdringen. Als het niet duidelijk is of er daadwerkelijk goed thuisonderwijs gegeven wordt, levert dat een melding bij de Raad voor de Kinderbescherming op. Volgens de gemeente Rotterdam is dit gedaan nadat meerdere malen verzocht was om een gesprek over het thuisonderwijs van de ouders.
 
Volgens moeder van het gezin Patricia Kamp staan zij als ouders in hun recht om de kinderen thuis les te geven. Het gezin maakt gebruik van de uitzondering in de Leerplichtwet, omdat zij geen school kunnen vinden die aansluit bij hun geloofsovertuiging 'charismatisch christen'. Kamp is bang dat de Raad voor de Kinderbescherming haar kinderen gaat gebruiken in de strijd over het thuisonderwijs. Omdat zij hun kinderen niet inzet wil laten zijn, is het gezin vertrokken uit Nederland naar een familie in Ierland.
 
Kamp zegt dat zij het derde gezin zijn dat vertrokken is als gevolg van de strijd met de gemeente Rotterdam over thuisonderwijs. In Rotterdam wordt op dit moment nog aan 37 kinderen uit 16 gezinnen thuisonderwijs gegeven.
 
© Nationale Onderwijsgids