Normal_camera_beveiliging

Stichting Privacy Nederland organiseert op 24 maart het Nationaal Privacy Congres in het Onderwijs. Het miniserie van Onderwijs vraagt in samenwerking met brancheorganisaties zoals de PO-Raad en VO-Raad meer aandacht voor privacy in het onderwijs. Scholen spelen een cruciale rol bij het bevorderen van privacy als maatschappelijk-culturele verworvenheid. Dit meldt de PO-Raad.

De insteek van het congres is het delen van praktische ervaringen, inzichten en best practices. Ook wordt de praktische aanpak besproken van komende (Europese) wet- en regelgeving. Tijdens de bijeenkomst komen diverse interessante, actuele en praktische tools aan bod. Deze tools zijn van toegevoegde waarde voor professionals in het onderwijs die zich oriënteren of meer willen weten over de praktische aanpak voor het bevorderen en borgen van privacy op scholen. Hier is ook een workshop op gericht, namelijk 'Privacy Toolkit voor het Onderwijs'.

Het congres biedt ook interactieve sessies om praktische vraagstukken met collega's en privacy experts te bespreken. Enkele vragen die hierbij aan bod komen zijn: mag een school camera's inzetten voor het aanpakken van pesten op school? En welke gegevens over mijn kind mag de basisschool of middelbare school in het leerlingendossier bewaren?

Het congres gaat over privacy in het gehele onderwijs, van basisschool tot universiteit. Het congres bijwonen kost 300 euro, aanmelden kan hier. Leden van de PO-Raad krijgen 50 euro korting. Deelnemers kunnen gratis naar het Basiscursus Privacy & Data Protectie en EU Masterclass 'Privacy Stappenplan' op 23 maart.

© Nationale Onderwijsgids