Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

De stichting Openbaar Primair Onderwijs IJmond (OPOIJ) probeert de komst van een nieuwe islamitische school in Heemskerk te verhinderen. De school zou komend schooljaar van start gaan in noodgebouwen op het terrein van basisschool De Zilvermeeuw. Het bestuur van de school weigert de sleutels af te geven. Dit meldt Noordhollands Dagblad.

Het schoolbestuur meent dat de gemeente beter had moeten kijken naar een andere locatie voor Elif, de eerste islamitische school van het dorp. Het terrein van de De Velst was geschikter geweest dan de noodlokalen van De Zilvermeeuw, zegt advocaat Vincent Kellenaar van de school.

De school wil de sleutels alleen overhandigen als de islamitische school slechts korte tijd in de noodlokalen blijft en daarna vertrekt naar een andere locatie. Het is niet bekend of de gemeente daarop in wil gaan. De rechter buigt zich nu over de zaak. Of hij uitspraak zal doen voor de start van het nieuwe schooljaar op 18 augustus is nog niet duidelijk.

De komst van Elif geeft al langere tijd aanleiding tot ophef. Ouders zijn boos omdat de gemeente volgens hen had beloofd de noodgebouwen weg te halen. De kinderen hebben nu te weinig speelruimte op het schoolplein vinden ze. Ouders van ongeveer veertig leerlingen zouden nu overwegen hun kinderen van De Zilvermeeuw te halen. Ook zouden ouders van nieuw aangemelde leerlingen zich hebben teruggetrokken. De gemeente wijst er wel op dat dit misschien niets te maken heeft met de islamitische school maar met zwakke oordeel dat de Onderwijsinspectie aan De Zilvermeeuw heeft gegeven.

© Nationale Onderwijsgids