Normal_basisschool_kinderen_hoogeveen

De Vrije School in Amsterdam Noord kan in het nieuwe schooljaar toch de deuren openen. Even leek de start van de nieuwe vrije school van de baan door een procedurefout van de gemeente Amsterdam. De school had al een locatie toegewezen gekregen maar drie grote schoolbesturen maakten bezwaar. Dit meldt Parool.

Een van de drie schoolbesturen in Noord, de Stichting Openbaar Onderwijs Noord, heeft een locatie beschikbaar gesteld aan de Vrije School Noord. Vanaf september heeft de school onderdak in de Buikslotermeerschool in de stadswijk.

De Vrije School Noord is een initiatief van ouders. Zij zijn erg blij met het aanbod van de stichting. “Zo kunnen we toch na de zomervakantie beginnen. We denken dat dit een goede oplossing is om toch Vrije Schoolonderwijs aan te bieden, waar duidelijk wel naar vraag is.” De vraag naar een vrije school was de stichting ook opgevallen en een reden om lokalen beschikbaar te stellen. “We hebben gezien dat Noord verandert”, zegt bestuurslid Joost Korver. “Er komen steeds meer creatieve ouders, mensen die goed passen bij het onderwijs van een vrije school.”

De stichting stelt de lokalen een jaar lang beschikbaar, daarna krijgt de school een eigen gebouw. “We willen hiermee breed onderwijs aanbieden”, stelt Korver. Inmiddels stromen de inschrijvingen voor de school binnen. “Binnen een week zijn er tachtig kinderen ingeschreven”, aldus Nicoline Vink van de Vrije School Noord. “Dat geeft wel aan dat er wel animo is.”

© Nationale Onderwijsgids