warme truiendag basisscholen goeree-overflakkee

ACHTHUIZEN - Volgens meteorologen bereikt deze week een volgende koudegolf ons land. Prettig dus dat het vrijdag Warme Truiendag is, vooral omdat het de bedoeling is dat die dag de verwarming enkele graden lager wordt gezet. Ook Zeeuwse basisscholen staan stil bij Warme Truiendag. Dat meldt iGO.nl.

Vrijdagochtend bezoekt wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee rooms-katholieke basisschool De Achtsprong in Achthuizen. Samen met de leerlingen drinkt hij er warme chocolademelk en vertelt hij over het belang van duurzaamheid.

Op uitnodiging van basisschool en ecoschool Stellegors bezoekt wethouder Piet Koningswoud diezelfde ochtend Stellendam. Hij zal zich op die school laten informeren over de activiteiten die leerlingen en leerkrachten organiseren op Warme Truiendag. Ook op de Stellegors zal warme chocolademelk worden uitgedeeld om warm te blijven.

Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond. Jaarlijks wordt deze dag op of rondom 16 februari gehouden, de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres