Geld fraude

ZELHEM (Novum) - De directrices van twee basisscholen in het Overijsselse Fleringen en het Gelderse Zelhem zijn betrapt op fraude. De directrice van de school in Zelhem is deze week op staande voet ontslagen, de directrice van de school in Fleringen nam deze zomer zelf ontslag omdat mogelijk sprake was van fraude, melden regionale media.

Volgens RTV Oost zou de voormalige directrice van de basisschool in Fleringen de afgelopen drie jaar voor enkele duizenden euro's aan onderwijsgeld hebben verduisterd. De fraude zou dit voorjaar zijn ontdekt door het Onderwijsbureau Twente, dat de administratie doet voor onder meer de betreffende school. De directie van de overkoepelende schoolorganisatie heeft er in juni aangifte van gedaan. De oud-directrice zou inmiddels elders weer aan het werk zijn.

Tegen de directrice van de Zelhemse Jan Ligthartschool is nog geen aangifte gedaan, meldt De Gelderlander. Scholenstichting IJsselgraaf, waaronder deze school valt, zou de zaak nog op een rij aan het zetten zijn. Aan de fraude ligt vermoedelijk een persoonlijk drama ten grondslag, heeft een woordvoerder van de stichting tegen de krant gezegd.