Normal_11335

UTRECHT - De leiders van een aantal van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld komen op 9 en 10 mei in Barcelona bij elkaar om de toekomst van de onderzoeksuniversiteiten in Europa en de wereld te bespreken.

Het is voor het eerst dat de meest prominente netwerken van onderzoeksuniversiteiten uit Europa (LERU), de VS (AAU), Australië (Go8) en China (C9) elkaar treffen. Aanleiding voor het evenement aan de Universiteit van Barcelona is het tienjarig bestaan van de League of European Research Universities (LERU). De Universiteit Utrecht is lid van de LERU en is namens Nederland aanwezig bij het evenement.

LERU
De LERU (League of European Research Universities) is een vereniging van 21 toonaangevende onderzoeksuniversiteiten die zich toeleggen op hoogwaardig onderwijs in een omgeving van internationaal concurrerend onderzoek. De LERU is opgericht in 2002 en pleit voor onderwijs door middel van verkenning van de grenzen van de menselijke kennis, het creëren van nieuwe kennis door fundamenteel onderzoek, en de promotie van onderzoek op een breed terrein samen met het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen