Normal_10991

EMMEN - Woensdag 25 april staat in het teken van het Openbaar Onderwijs in de gemeente Emmen. 's Ochtends onthult wethouder Mariet Thalens-Kolker het bouwbord voor de nieuwbouw van SBO De Catamaran in Angelslo.

Hiermee geeft zij het startsein voor de bouwwerkzaamheden. Diezelfde middag opent zij de nieuwe locatie van OBS De Bente en buurtvereniging De Viersprong in Emmer-Compascuum officieel.

SBO De Catamaran
Naar verwachting is de nieuwbouw voor SBO De Catamaran in februari 2013 gereed en wordt het oude gebouw aan De Veenkampen verlaten. Als openbare basisschool voor speciaal basisonderwijs vervult De Catamaran een regionale functie voor kinderen van vier tot en met dertien jaar. De school richt zich in de eerste plaats op het stimuleren van het zelfvertrouwen en de leermotivatie van de kinderen: wat zij wel kunnen is het uitgangspunt.

OBS De Bente en buurtvereniging De Viersprong
De nieuwe locatie van OBS De Bente en buurtvereniging De Viersprong werd in januari in gebruik genomen. Nu ook het multifunctionele terrein rondom het gebouw bijna volledig is ingericht, is het een goed moment om het gebouw officieel te openen.

Doordat de school en de buurtvereniging in één gebouw zijn gevestigd, kunnen zij nu nog beter samenwerken. Het grootste gedeelte van het gebouw wordt gebruikt door de school. De school en de buurtvereniging maken samen gebruik van de grote zaal en het toneel. Deze worden nu dus optimaal benut.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen