Normal_10278

ETTEN-LEUR - Volgens CDA-Tweede Kamerlid Jack Biskop is zijn partij helemaal geen voorstander van de prestatiebeloning voor leraren. Biskop deed die uitspraak tijdens een debat afgelopen maandag op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). Dat meldt BN De Stem.

Het kabinet, waar het CDA deel van uit maakt en met Marja van Bijsterveldt de minister van Onderwijs voor levert, is juist voorstander van het invoeren van een prestatiebeloning. De bekostiging van de 'lerarenbonus' wordt gehaald uit de omstreden bezuinigingen op het passend onderwijs. Op dinsdag 6 maart werd de, volgens de onderwijsbonden, grootste onderwijsstaking ooit gehouden uit protest tegen die bezuinigingen.

Biskop debatteerde afgelopen maandag op de KSE met Cynthia Ortega van de ChristenUnie en Jasper van Dijk van de SP. De CDA'er betitelde de prestatiebeloning als 'een politiek speeltje van de VVD'.

"Dus we hadden helemaal niet hoeven te snijden in het speciaal onderwijs?", zei Van Dijk dan ook nadat Biskop zijn politiek gevoelige uitspraak had gedaan.

Ook de rector van de KSE, Peter van Heusden, toonde zich geen voorstander van prestatiebeloning. "Onze mensen voldoen aan alle criteria. Daar heb je geen prestatiebeloning voor nodig," aldus Van Heusden. Negentig leerlingen uit de bovenbouw van de school voor voortgezet onderwijs waren bij het debat tussen de Tweede Kamerleden aanwezig.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink