Normal_8939

LEEUWARDEN - Op zaterdag 14 januari 2012 organiseert de opleiding Docent Theater van NHL Hogeschool te Leeuwarden ‘Tendens 2012', een congres voor trainingsacteurs.

Dit is het eerste congres in Nederland dat zich specifiek richt op deze doelgroep. Tijdens de hbo-opleiding Docent Theater van NHL Hogeschool is trainingsacteren één van de profielen waarop de studenten kunnen uitstromen. NHL Hogeschool wil met dit profiel bijdragen aan de ontwikkeling van het vak trainingsacteur.

Er is veel animo vanuit het hele land voor dit unieke congres. Bekende namen uit het vak verzorgen een interessante workshop. Zo geeft Jos van der Steen, voorzitter van de brancheorganisatie BOACT, zijn visie op het vak en geeft Paul Devilee, auteur van diverse boeken over acteren in trainingen, een workshop over de nieuwste werkvormen.

Nog meer workshops zijn er van onder andere Selma Foeken, trainingsactrice en voorloper op het gebied van personal branding op social media, Moos d'Herripon, docent aan de opleiding van de NHL en Caroline Schippers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Van Trainingsacteurs. Alice Faber, eigenaar van trainingsbureau ‘Het Eerste Bedrijf' is dagvoorzitter van het congres.

Ontwikkelingen in het vak
Tendens 2012 gaat in op de actuele ontwikkelingen binnen het trainingsacteren. Onder druk van de economische omstandigheden veranderen veel zaken die invloed hebben op de manier waarop trainingsacteurs werken. Bijvoorbeeld de kwaliteit van het vak, de concurrentie en omgaan met nieuwe media. Deze onderwerpen roepen vragen op als: Hoe blijf je inhoudelijk bij als trainingsacteur? Hoe ver kun je gaan met je prijzen? Vechten we elkaar de markt uit de komende jaren? Wat maakt mij aantrekkelijk op de arbeidsmarkt?

© Nationale Onderwijsgids