Normal_11244

LEEUWARDEN - Van 7 tot 16 mei is een delegatie van veertig Chinese studenten uit Guangzhou (China) te gast op de NHL Hogeschool in Leeuwarden.

De studenten uit China werken gedurende zeven lesdagen intensief samen met NHL-studenten bij het maken van verbetervoorstellen voor bedrijven in de regio. In gemengde teams analyseren de studenten de dienst van een bedrijf. Iedere groep presenteert zijn verbetervoorstel aan de jury, die onder meer bestaat uit een raad van de Chinese ambassade en de directeur van Guangzhou College.

De Chinese studenten leren tijdens de studiereis meerdere facetten van de Nederlandse en Friese samenleving kennen. Ze logeren niet alleen bij een Nederlands gezin, maar gaan ook zeilen, volgen een taalles en gaan Nederlands eten met mes en vork. Daarnaast geeft het bezoek de eerstejaars NHL-studenten van de economische en managementopleidingen de kans om aan hun vaardigheden te werken in een internationale en interculturele setting.

In gemengde groepen werken NHL-studenten en studenten uit China samen aan het maken van verbetervoorstellen voor bedrijven in de regio. De projectgroepen presenteren deze op woensdag 16 mei tijdens de Dutch Dragons and Chinese Lions Battle.

Samenwerking NHL Hogeschool en Chinese Universiteit
Het bezoek is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst van NHL Hogeschool en South China Technical University. In oktober 2011 zijn 40 NHL-studenten in Guangzhou op bezoek geweest. Zij hebben onder meer een businessgame gespeeld en verbleven op de campus. Naast lessen Kungfu en Chinese taal hebben de studenten veel opgestoken van de Chinese cultuur. Tijdens dit bezoek tekenden Diane Keizer en dr. Zhang Benshen, director of the International Communication Center Guangzhou, de samenwerkingsovereenkomst.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen