Normal_prinses-ariane-eerste-lesdag-2-9-2019
Vandaag begint prinses Ariane als jongste van de drie prinsessen aan haar eerste schooldag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Hiermee is ook voor haar een einde gekomen aan haar basisschooltijd op Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Dit melden Rijksvoorlichtingsdienst en ANP.
De jongste dochter van Willem-Alexander is de derde en laatste van de drie prinsessen die naar Sorghvliet gaat. Prinses Amalia gaat vanaf 2015 naar de middelbare school en prinses Alexia vanaf 2017. Ariane hoeft een stuk minder ver te fietsen dan haar zussen op de eerste schooldag. Ze moet ruim 5,5 kilometer afleggen terwijl Amalia en Alexia nog 11 kilometer moesten fietsen vanaf De Eikenhorst. Het koninklijk gezin verhuisde eerder dit jaar naar Paleis Huis ten Bosch.
 
De 12-jarige Ariana kon volgens haar ouders niet wachten totdat ze naar de brugklas mocht. "Ze is er helemaal klaar voor", zeiden koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers.
 
 Ariane Wilhelmina Máxima Ines is op 10 april 2007 in Den Haag geboren als derde kind van de koning. Ze is derde in de lijn van troonopvolging. Prinses Ariane woont met haar ouders en zussen, Amalia en Alexia, in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Foto: Koning Willem-Alexander