Normal_image

Deze week staat in het teken van de vijfde editie van de grootste health challenge voor middelbare scholieren in Nederland: Seven Days 2016. Dit initiatief stimuleert jongeren om in zeven dagen tijd aan de slag te gaan met diverse food- en fitnessopdrachten. Het doel is om ze aan te zetten tot gezondere keuzes. Dit jaar doen opnieuw meer scholieren mee dan ooit: meer dan 60 duizend scholieren van bijna honderd middelbare scholen doen mee aan Seven Days. De actieweek loopt nog tot 20 oktober. De nationale prijsuitreiking en het slotfeest vindt medio december plaats in Amsterdam. Dit meldt Seven Days.

In 2011 richtte Amsterdamse ondernemer Tabe Ydo het Seven Days initiatief op vanaf zijn zolderkamer. In samenwerking met de Universiteit van Maastricht, WUR en de Erasmus Rotterdam ontwikkelde hij de inhoud van het programma. Inmiddels is Seven Days opgenomen in het Nationaal Preventie Programma van het Ministerie en is het initiatief uitgegroeid tot de grootste publieke-private samenwerking op gebied van gezonde levensstijl onder jongeren.

Uit onlangs gepubliceerd onderzoek van het RIVM is blijkt dat de Seven Days methodiek bewezen effectief is als het gaat om gedragsverandering met betrekking tot een gezonde leefstijl onder jongeren. Seven Days heeft de ambitieuze missie om minimaal een miljoen jongeren voor eind 2018 te motiveren tot een gezondere levensstijl.

Een week vol challenges op het gebied van voeding en beweging. Van een Meat Free Monday tot Walk on Water (het drinken van water in plaats van frisdrank) en daarnaast diverse Go Hard or Go Home dagen met uitdagende sport challenges. Alle scholen en individuele scholieren strijden tegen elkaar door punten te scoren die worden geregistreerd in de Seven Days App. Zo kunnen zij uiteindelijk diverse prijzen winnen, waaronder Nike sneakers, tickets naar The Voice of Holland of een groot eigen schoolfeest! Meer info over het programma op www.sevendaysoffeedback.com.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids