Normal_schoolbord

Bijna alle middelbare scholen in Nederland maken actief gebruik van de website Scholenopdekaart.nl, zo blijkt uit de meest recente gebruikscijfers. Het platform is een onderdeel van programma Vensters VO van de VO-raad. Via de website kunnen scholen resultaten en andere informatie over de instelling publiceren. De helft van het aantal bezoekers op de site bestaat uit ouders die zich oriënteren op een school voor hun kind. Dit meldt de VO-Raad.

Naast Scholenopdekaart.nl biedt het Venster-programma ook het instrument ManagementVenster. Met dit product kunnen scholen inzicht verschaffen over hun prestaties aan internet stakeholders. Uit de cijfers blijkt dat ruim 90 procent van de middelbare scholen gebruik maakt van beide producten, dat zijn in totaal 1277 scholen. De VO-Raad hoopt dat in de toekomst alle schoolbesturen actief gebruiker is.

De informatie op Scholenopdekaart.nl is niet alleen bedoeld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een school maar ook om instellingen met elkaar te kunnen vergelijken. Daarom vindt de sectororganisatie het belangrijk dat zoveel mogelijk scholen hun informatie publiceren.

Op de Nationale Onderwijsgids kunt u rechtstreeks zoeken in de database van Scholenopdekaart.nl via de widget ‘Zoek en vergelijk’ in de zijbalk op de pagina’s ‘Basisonderwijs’ en ‘Voortgezet onderwijs’.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids