Normal_hand_medicijnen_pillen_medicatie_hulp

De Universiteit van Amsterdam (UvA) stopt met de verkoop van concentratiepillen via een automaat. De universiteit geeft daarmee gehoor aan een verzoek van een student annex apotheker om de pillen niet meer aan te bieden. Dit meldt Het Parool.

De UvA bleek de concentratiepillen met de naam Braincaps Boost aan te bieden via een automaat op een plek waar veel studenten passeren. Niet alleen de concentratiepillen waren verkrijgbaar, de student kon ook terecht voor geodriehoeken, maagzuurremmers en condooms.
 
Student, apotheek en vader Jan Trooster besloot daarop de universiteit een mailtje te sturen met het verzoek om de pillen uit de automaat te halen. Als apotheker vindt hij het “moreel onjuist” dat “de pillen van het merk Braincaps Boost pretenderen studenten te helpen zich beter te concentreren.” Concentratie zit niet in een pil, vindt hij. Maar door de tabletten zo gemakkelijk beschikbaar te maken, zullen mogelijk steeds meer studenten hun toevlucht nemen tot het vermeende wonderpilletje.
 
De UvA heeft na de mail besloten de concentratiepillen uit de automaten te halen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids