Logo_wageningen_university_research_logo_wur

Wageningen University & Research kondigt haar nieuwe MicroMaster ‘Biobased Science for Sustainability’ aan. Met deze online MicroMaster biedt Wageningen iedereen de kans om online een deel van een Master programma te volgen. Deelnemers hoeven niet ingeschreven te staan bij de universiteit om het online lesprogramma te kunnen volgen. Professionals die al werkzaam zijn in de biobased sector, kunnen hun kennis op dit vakgebied zo ook vergroten. Dit meldt Wageningen University & Research.

“MicroMaster is een nieuw concept waarmee we beter aansluiten op een veranderende arbeidsmarkt die vraagt om flexibelere manieren van scholing” aldus Arthur Mol, rector magnificus aan de WUR. “Met de MicroMaster bieden we een innovatieve lesmethode aan, die aansluit bij de behoeften van studenten, universiteiten én professionals in de technologische en biobased sector. Vooral voor professionals in de biobased sector is het aantrekkelijk om op universitair niveau een erkenning voor bijscholing te kunnen krijgen zonder dat daarvoor een inschrijving bij de universiteit nodig is.”
 
Een MicroMaster is modulair, online en in eigen tempo te volgen, en heeft dezelfde waarde als vakken die op de campus worden gegeven omdat er ook studiepunten aan toegekend worden (24 ECTS). Op die manier ontstaat ook de mogelijkheid voor deelnemers om na succesvolle afronding van de MicroMaster in te stromen in de Master op de campus én de vakken op te nemen in hun studieprogramma, mits ook aan de reguliere toelatingseisen wordt voldaan.
 
De MicroMaster Biobased Science for Sustainability bestaat uit 5 vakken en een project met een examen. Het eerste vak van de MicroMaster Biobased Science for Sustainability start op 24 januari 2017. Inschrijven is mogelijk via edx.org/micromasters.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids