Logo_universiteit_wageningen

Van 5 tot en met 18 augustus zijn sportieve inwoners uit de omgeving van Wageningen Campus welkom op sportcentrum De Bongerd. Zij kunnen niet alleen genieten van de Olympische Spelen, maar ook deelnemen aan tal van sporten, waaronder ook niet-Olympische sporten. Voor sommige activiteiten is opgave vereist, maar andere staan open voor een zoete inval. Dit meldt Universiteit Wageningen.

Dagelijks tussen 12.30 en 23.00 uur zijn de Olympics live te volgen op groot scherm vanaf loungebanken en zitzakken. In de kantine van De Bongerd, tijdens de WURlympics omgedoopt tot PoWURbar, is er een hapje en een drankje verkrijgbaar. Naast studenten en medewerkers zijn ook geïnteresseerde vrienden, huisgenoten en anderen van buiten de kennisinstelling van harte welkom.
 
Er zijn tal van mogelijkheden om zelf te sporten. Tijdens een van de lessen, toernooitjes of clinics, maar er is elke dag ook ruimte voor een spontaan potje voetballen, (beach)volleyballen, basketballen, knotsballen en meer. Spontaan langskomen op De Bongerd is een goede gedachte, maar voor sommige sportonderdelen is aanmelding nodig omdat er een maximum aantal mensen kan meedoen. Aanmelden kan vanaf een week van tevoren. Een sportkaart is niet vereist tijdens de WURlympics.
 
Het programma van WURlympics is te vinden op wageningenur.nl/wurlympics.