TriUnity wint IGNITE Award 2017, foto: Marleen Kuipers

Na een finale waarbij de zenuwen hoog opliepen, verkoos een vakkundige jury TriUnity tot winnaar van de IGNITE Award 2017. Een prijs voor startende sociaal ondernemers met slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit meldt het Anton Jurgens Fonds, initiatiefnemer van de IGNITE Award.

Ruim 90 social startups schreven zich in voor de IGNITE Award 2017. Na een uitgebreide selectieronde bleven de zes meest veelbelovende ondernemers over. Zij streden op donderdag 30 november om een investeringsbedrag van 100.000 euro. Vooraf volgden zij gedurende zeven weken een intensief en persoonlijk leertraject onder begeleiding van coaches en trainers. Zij toetsten hun ideeën op haalbaarheid, breidden hun netwerk uit en versterkten hun businessplannen. Tijdens de finale presenteerden ze hun onderneming voor de vakjury en publiek.

TriUnity wist vanuit hun hart de jury te overtuigen over de noodzaak van hun onderneming: het ontwikkelen van een integrale leermethode voor jongeren met autisme met een gemiddeld tot hoog IQ. Dit met als doel hen de arbeidsmarkt op te helpen. Jury voorzitter Marieke van Loon: “Deze unieke integrale aanpak kan een groot verschil maken voor deze jongeren. Jullie voelen daarbij bijzonder goed aan wat deze doelgroep nodig heeft.”

De tweede prijs van 50.000 euro ging naar De Voorwerkers. Het full service montage- en assemblagebedrijf van Ton Dijkstra en Theo van den Berg waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens de jury een onderneming waarbij de kracht in de eenvoud zit.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids