Normal_bus__vervoer__leerlingenvervoer

Ouders van leerlingen uit het midden van het land die de afgelopen weken te maken hebben gehad met gebrekkig schoolvervoer, roepen de hulp in van de politiek. Na vele klachten over het vervoer willen de ouders dat de gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de zogeheten Valleihopper maatregelen nemen. Dat meldt de Gelderlander.

Voor veel leerlingen uit de Gelderse Vallei met een beperking was de start van het nieuwe schooljaar verre van ideaal. De afgelopen weken verliep het leerlingenvervoer dusdanig gebrekkig dat sommige kinderen te laat of helemaal niet van of naar school vervoerd werden. Twee moeders richtten daarom een Faceboek op, waarin ouders hun beklag konden doen. Daaruit blijkt dat nog steeds niet alle problemen opgelost zijn.

Voor de kinderen met een beperking is het van zeer groot belang dat het vervoer van en naar school rustig verloopt. Op die manier kunnen zij in de klas beter werken. De problemen van de afgelopen tijd zorgen bij veel kinderen voor onrust en stress. Om een noodoplossing te vinden voor de problemen met de planning werd taxibedrijf Noot ingeschakeld. De bedoeling is dat het vervoer uiteindelijk ingepland wordt door Transvision en uitgevoerd door meerdere taxibedrijven.

Volgens Betsy Jansen, woordvoerder namens Valleihopper, is het systeem van meerdere vervoersbedrijven bewust zo gekozen, omdat er op die manier meer flexibiliteit is en het mogelijk is om ritten te combineren. Momenteel wordt er druk onderzocht waar het probleem vandaan komt. Er wordt daarbij gekeken vanaf de aanmelding bij de gemeente tot aan de chauffeur. Later deze maand zal die evaluatie afgerond zijn, zo is de verwachting volgens Jansen.

De ouders doen nu een beroep op de verschillende gemeenten waarin de Valleihopper rijdt. De hoop is dat de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel en Wageningen van zich zullen laten horen om iets te doen aan de problemen, zodat de kinderen zo snel mogelijk weer volgens schema en in alle rust naar school kunnen worden gebracht. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids