Normal_openbaar_vervoer__bus__busstoel__pendelbus

Het leerlingenvervoer in het midden van Nederland verloopt nog steeds stroef. Vorige week werd al bekend dat vervoersbedrijf Valleihopper een ‘valse’ start van het schooljaar kende. Ook nu zijn alle problemen met het regiovervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs nog niet de wereld uit. Veel ouders klagen bij het bedrijf omdat hun kinderen te laat of helemaal niet van of naar school worden gebracht. Dat meldt het AD.

Veel ouders voelen zich machteloos. Sommige kinderen worden al twee weken niet opgehaald om naar school gebracht te worden. Het vervoersbedrijf zegt druk bezig te zijn met een oplossing, maar volgens de ouders gebeurt er voorlopig nog niets. Zij zijn bovendien niet tevreden over de manier waarop ze telefonisch behandeld worden. Maar vooral voor de kinderen zijn de problemen met het vervoer vervelend. Voor velen van hen zijn de eerste schooldagen extra spannend. Nu ze soms te laat of niet op school komen, raken ze behoorlijk overstuur. Eén leerling is de afgelopen week een keer door een ambtenaar van de gemeente Wageningen naar huis gebracht, omdat hij niet bij school werd opgehaald.

De zogeheten Valleihoppers brengen en halen de leerlingen Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Betsy Jansen, woordvoerder van de regio Food Valley, zegt dat de oorzaak van het probleem nog niet helder is bij het vervoersbedrijf. Gedacht wordt dat er iets fout zit in de datacommunicatie. Er wordt volgens het bedrijf keihard gewerkt aan een oplossing, die er naar verwachting in september is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids