Normal_koningsspelen__oranje__koningsdag

Iedere vrijdag laten we je een weekoverzicht zien waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. In week 15 waren dat onder meer de start van de Nationale Museumweek, de Staat van het Onderwijs door de Onderwijsinspectie en de Koningsspelen.

MAANDAG: BEGIN VAN DE NATIONALE MUSEUMWEEK
 

De Nationale Museumweek ging van start. De week begon met de onthulling van een enorm goudkleurig beeld van André Kuipers’ astronautenpak in de openlucht bij Sassenheim. De ruimtevaarder was zelf bij de aftrap. Kuipers droeg het Russische 'drukpak’ in 2004 tijdens zijn ruimte-avontuur met de Russische Sojoez-capsule.
 

DINSDAG: DEELNEMERS DREAMSCHOOL HEKELEN NAZORG, MAAR NTR WIJST KRITIEK VAN DE HAND

Een groot aantal (oud-)deelnemers van NTR-programma DREAM SCHOOL heeft kritiek op het beleid van het tv-programma. In een persbericht betichten zij de programmamakers er onder andere van geen nazorg te leveren. De NTR zei dat ze zich niet kunnen vinden in de kritiek.
 
 

WOENSDAG: ONDERWIJSVELD KOMT EIGEN VERSIES VAN ‘DE STAAT VAN…’

Naast De Staat van het Onderwijs van de Inspectie van het Onderwijs publiceerden verschillende organisaties een eigen ‘staat van…’ aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
 

DONDERDAG: KWART VAN 18- TOT 25 JARIGEN TE ZWAAR

In 2018 had 16 procent van de kinderen en jongeren van 2 tot 25 jaar overgewicht. Van de jongvolwassenen (18 tot 25 jaar) was bijna een kwart te zwaar. 3 op de 10 jongvolwassenen met overgewicht gaven in de periode 2016-2018 aan ontevreden te zijn over hun gewicht.

 

VRIJDAG: ONTBIJTEN EN BEWEGEN MET DE KONINGSSPELEN

Ruim 1,2 miljoen kinderen gingen vandaag met zijn allen ontbijten op school en daarna lekker bewegen. Ze deden dat in het kader van de Koningsspelen. Het evenement werd traditiegetrouw geopend door koning Willem-Alexander. Dit jaar gaf hij in Lemmer het startsein op christelijke basisschool De Arke.
 
Door: Nationale Onderwijsgids