Normal_privacy__gegevens__internet__data__online

75 procent van de schoolbesturen in het primair onderwijs en 85 procent in het voortgezet onderwijs zegt goed op weg te zijn met de implementatie van informatiebeveiliging en privacy (IBP). Dat blijkt uit de Monitor IBP 2018 van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad. Dit meldt Kennisnet.

Dat betekent dat de scholen afspraken hebben gemaakt over IBP, het beleid op orde hebben en beveiligingsmaatregelen hebben genomen. Slechts 1 procent in het primair en 0 procent in het voortgezet onderwijs zegt nog niet gestart te zijn. 
 
98 procent van de scholen in het basisonderwijs en 89 procent in het voortgezet onderwijs vraagt ouders toestemming voor het gebruik van foto’s en video’s van leerlingen. 10 procent is hier nog mee bezig. 
De verplichte functionaris gegevensbescherming (FG) is geregeld door twee derde van de schoolbesturen in het primair onderwijs; in het voortgezet onderwijs heeft 90 procent van de schoolbesturen zo’n functionaris. 
 
Voor het onderzoek van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad hebben 1636 beleidsbepalers (schoolbestuurders, schoolleiders, ict-coördinatoren) en onderwijsprofessionals de enquête ingevuld. De Monitor IBP 2018 is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids